Geld en Werk

Nederland populairder bij expats, VS juist veel minder

08 september 2017 13:06 Aangepast: 08 september 2017 14:48
Beeld © ANP

Nederland is een stuk populairder geworden onder expats. We staan nog niet in de top 10 van populairste landen voor expats, maar komen wel steeds dichterbij.

Nederland scoort vooral goed op het gebied van vervoer, veiligheid en kwaliteit van onderwijs. Ook vinden expats dat hun baan in Nederland relatief zeker is, blijkt uit de Expat Insider Survey.

50 miljoen expats

Daardoor steeg Nederland op de lijst met populairste landen voor expats van plaats 30 vorig jaar naar plek 13. En daarmee is ons land een van de grootste stijgers, samen met Maleisië, Noorwegen, Portugal en Denemarken.

De Expat Insider Survey wordt ieder jaar gedaan door InterNations, een netwerk van 2,8 miljoen expats. Wereldwijd zijn er zo’n 50 miljoen expats, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Finaccord, en dat aantal stijgt naar 60 miljoen in de komende vijf jaar.

Bahrein

De grote winnaar dit jaar is Bahrein. Dat land vinden expats de prettigste plek om te werken en met hun familie in te vertoeven. Ook voelen ze zich er erg welkom. Bahrein is wel een uitzondering in de regio, want Koeweit en Qatar staan juist bij de laatste 10.  

Miniatuurvoorbeeld

Maar waar winnaar zijn, zijn ook verliezers. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn juist flink gedaald in populariteit. Door de aanstaande brexit en de verkiezing van Donald Trump hebben expats het idee dat ze in de twee landen minder welkom zijn en twijfelen ze over de politieke stabiliteit. Door de verder oplopende huizenprijzen in Londen en de hoge kosten voor kinderopvang neemt ook de kwaliteit van leven af. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van