Geld en Werk

Sex on the beach? Neem de cocktail, anders wordt het een dure grap

07 juli 2017 14:00 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Getty Images

De vakantieperiode begint, je bent de komende periode wat losser dan normaal. En in een gekke bui kun je misschien nog wel eens ergens op het strand een amoureus avontuurtje overwegen. Maar let op, het kan je duur komen te staan.

Vakantiehuizenplatform Hometogo zocht uit wat het kost als je betrapt wordt als je seks hebt op het strand. Ze vergeleken de kosten van de cocktail 'sex on the beach', met de boete, of zelfs celstraf die je kunt krijgen als je daadwerkelijk uit de kleren gaat.

Kies altijd voor de cocktail

Advies: hoe duur de cocktail ook is, trakteer je geliefde daarop, in plaats van op de geplande vrijpartij. Grote kans dat het je minder kost. Neem bijvoorbeeld het Italiaanse Pescoluse of Poetto: daar kost een sex on the beach 5 tot 6,50 euro. Maar de boete die je krijgt voor seks op het strand loopt zomaar op tot dertigduizend euro.

Extreem voorbeeld? Nee hoor. In Griekenland of Cyprus kun je zelfs tot twee jaar de bak in draaien, mochten jij en je liefje de zelfbeheersing verliezen. Ook in Turkije staat er celstraf op: zes tot twaalf maanden. Terwijl je er voor ruim onder de tien euro van de cocktail slurpt.

Wie denkt dat je in Nederland wel ongestraft je gang kunt gaan, komt bedrogen uit. Heb je een scharrel opgedoken op een hip feestje in Bloemendaal? Boek een kamer ergens. Want als je het op het strand doet, kost het je zomaar 410 euro. Voor de cocktail betaal je trouwens gemiddeld 8,40 euro.

Schennispleger

In Nederland is seks hebben in het openbaar niet expliciet verboden. Maar als je dat zichtbaar doet, bijvoorbeeld op het strand, kan het vallen onder artikel 239 van het wetboek van strafrecht: schennis van de eerbaarheid. En daar staan, zeker als je dat bij herhaling doet, nog flinke straffen op.

Thumbnail

Hometogo vergeleek de gemiddelde cocktailprijzen op stranden in vijftien populaire vakantiegebieden. De boetes of gevangenisstraffen zijn gebaseerd op de meest gehanteerde wetten van het land. Bijvoorbeeld naaktrecreatie op daarvoor onbestemde plekken, schennis van de eerbaarheid, exhibitionisme, verstoring van de openbare orde, of het verrichten van een seksuele daad in het openbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore