Geld en Werk

Cirque du Soleil betaalt tientallen miljoenen voor blauwe drummers

06 juli 2017 20:36 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Blue Man Group. Beeld © EPA

Entertainmentgroep Cirque du Soleil, bekend van de acrobaten en circusacts, neemt drum- en muziekgroep Blue Man Group over. Met de overname wil Cirque du Soleil zijn aanbod verbreden en wereldwijd uitbreiden.

Blue Man Group is bekend om zijn blauwgeschminkte kale drummers met shows waarin niet wordt gesproken. Met de overname van het in New York gevestigde Blue Man Productions is enkele tientallen miljoenen dollars gemoeid.

Blue Man Productions wordt gekocht van investeerder GF Capital en de oprichters. Blue Man Group houdt wereldtours, maar speelt ook op verschillende vaste locaties.

1300 artiesten in 50 landen

Het van oorsprong Canadese Cirque du Soleil is grotendeels eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TPG, die de wereldwijd optredende entertainmentgroep in 2015 overnam voor naar schatting 1,5 miljard dollar. CDS is dan ook geen kleine club: er werken bijna 4000 mensen bij het bedrijf, waarvan 1300 artiesten in 50 landen.

De overname van Blue Man Group past in de strategie van het bedrijf om meer entertainment aan te bieden dan slechts circusacts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore