Geld en Werk

Miljardair Branson zit orkaan uit in wijnkelder

07 september 2017 17:05 Aangepast: 07 september 2017 17:10
Beeld © @richardbranson

Miljardair Richard Branson zat tijdens orkaan Irma in de betonnen wijnkelder van zijn huis, op een privé-eilandje in het Caribisch gebied.

Branson is eigenaar van Necker Island, een van de meer dan vijftig eilandjes die deel uitmaken van de Britse Maagdeneilanden. Hij kocht het in 1974 en heeft er al meerdere orkanen meegemaakt. Ook nu trok orkaan Irma trok recht over het eiland.

Schade

"We zijn dankbaar om te kunnen melden dat het hele team veilig is", schrijft Branson op zijn website. Maar "het eiland heeft aanzienlijke schade, de omvang ervan moet nog worden beoordeeld." 

Eerder schreef Branson al dat hij van plan was om de storm uit te zitten met zijn personeel. Hij plaatste foto's waarop te zien is dat ze bordspelletjes spelen en slapen in stapelbedden.

Wijn op

Ook vermoedde hij toen dat er na de nacht in de wijnkelder niet veel wijn meer over zou zijn. "Zoals ik mijn team ken, zal er niet veel wijn meer over zijn als we er weer uit komen," schreef hij. Iedereen op Necker Island was volgens Branson rustig en optimistisch.

Eerder riep hij inwoners van de Britse Maagdeneilanden op om een veilig onderkomen te zoeken en de orkaan niet te onderschatten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van