Geld en Werk

15.000 mensen solliciteren als machinist voor Bransons treinen

21 oktober 2016 11:40 Aangepast: 30 juli 2017 01:00
Beeld © Getty Images

Richard Branson gaat vanaf 2018 een hele reeks nieuwe treinen laten rijden in Engeland, voor zijn bedrijf Virgin Trains. Om personeel hoeft hij niet verlegen te zitten: 15.000 mensen solliciteerden op 78 banen.

De intercity's van Virgin Trains moeten vanaf 2018 gaan rijden aan de oostkust van Engeland, maar er worden nu alvast machinisten gezocht. Dat hebben ze geweten: op de 78 vacatures reageerden 10.000 mensen, zo'n 200 mensen per baan. 

Virgin zocht specifiek naar mensen die nog niet eerder machinist zijn geweest. "Het maakt niet uit als ze nog nooit op het spoor hebben gewerkt of nooit maar een carrière als machinist hebben overwogen. We zoeken mensen die niet bang zijn om dingen een beetje anders te doen", zegt hr-directeur Clare Burles.

Het bedrijf wil de treinwereld van Engeland gaan opschudden. "We willen het beeld veranderen dat mensen hebben van reizen per trein", aldus Burles.

Leren in een simulator

De nieuwe werknemers starten in januari aan een ontwikkelingstraject van een jaar, waarin ze les krijgen in veiligheid op het spoor, risico's op de route en reageren op noodsituaties. Ze worden daarvoor onder andere in een soort flight simulator gezet.

Ze gaan rijden op 65 Azuma-treinen, volgens Virgin één van de meest geavanceerde treinen op het Britse spoor nu.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore