Geld en Werk

De verborgen agenda van je manager maakt je minder productief

09 januari 2017 11:18 Aangepast: 09 januari 2017 11:26
Beeld © ANP

Hoe transparanter onze leidinggevenden zijn, hoe productiever en blijer we zijn op het werk.

Sommige managers hebben er een handje van: het grote plaatje, de concrete doelen van het bedrijf, niet delen met de werkvloer. Soms is korte geheimhouding misschien nodig, omdat een nieuwe strategie nog door opperbazen goedgekeurd moet worden, maar een structurele verborgen agenda is killing voor de motivatie en productiviteit.

In een recente kleine Amerikaanse enquête van BetterWorks kwam bijvoorbeeld naar voren dat 40 procent van de werknemers de connectie tussen de eigen werkzaamheden en de overkoepelende doelen van het bedrijf niet ziet. Wat het eigen werk precies bijdraagt aan de vooruitgang van het bedrijf is voor hen onduidelijk.

Harder werken bij meer transparantie

64 procent van de deelnemers vindt dat het management niet helemaal transparant is over de doelen van het bedrijf, schrijft the Entrepeneur. 37 procent zegt harder te gaan werken als de toplaag van het bedrijf wat opener zou zijn over haar doelen.

Ook ander, groter, onderzoek toont aan dat meer transparantie van onze baas de werkvloer goed doet. Volgens een enquête onder 40.000 werknemers van TINYpulse is de belangrijkste factor in het werkplezier een transparante houding van het management.

Te veel transparantie bestaat ook 

Dat veel werknemers geen idee hebben van de doelen van het bedrijf werd ook bevestigd in dit onderzoek: slechts 42 procent is op de hoogte van de visie en strategie van de organisatie. "Te veel managers communiceren en versterken de richtlijnen en missie van het bedrijf niet," concluderen de onderzoekers.

Moet alles dan maar open worden gegooid op de werkvloer? Nee. Er is ook nog zoiets als te veel transparantie, ondervond onderzoeker Ethan Bernstein. Met name als het gaat om de gedwongen transparantie van werknemers. Als iedereen – inclusief je baas - realtime kan volgen wat je doet, alle werkplekken open zijn en daarmee je werkzaamheden op de voet gevolgd worden, kan dat juist averechts werken. Het is dus de kunst om een balans te vinden tussen transparantie (van boven) en privacy voor werknemers. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van