Directeur boekenwinkel boos om 'hysterische weerberichten'

Klanten die wegblijven, een omzet die daalt. En dat allemaal door lokale media die "in enorme letters op de voorpagina zetten dat mensen binnen moeten blijven". Het frustreert Erik van Doorn, mede-eigenaar en directeur van twee boekwinkels. Hij twittert het daarom van zich af.
"Code rood, code geel, code oranje, nationaal hitteplan....hoogste tijd voor Code Gezond Verstand." Dit is één van de tweets die Erik van Doorn onlangs de wereld in stuurde. Na 'het zoveelste hysterische weerbericht'.
De ondernemer uit Utrecht heeft naar eigen zeggen last van met name lokale media die met 'grote letters' op de voorpagina mensen waarschuwen binnen te blijven. "Het is een grove schatting, maar na zo'n alarmerend bericht kan ik op 15 tot 25 procent minder klanten rekenen."
Namens alle webwinkels in Nederland hartelijk dank @AD.nl ! Gewone winkels zijn minder blij met deze hysterische weer-berichtgeving. pic.twitter.com/LnQJDL9NnR
— Erik van Doorn (@ErikvanDoorn) 13 januari 2017
Van Doorn twittert zijn frustraties al langer van zich af. "Sinds de winters zachter worden, lijken de alarmen heftiger. Als reactie gaan de 'makke schaap mensen' niet meer naar de winkel, terwijl het gewoon winter is." Collega-ondernemers beklagen zich volgens hem ook, "maar wat kun je er aan doen?"
Ja, handig hè, zo'n winkel waar je je klanten in den lijve kunt ontmoeten en adviseren. Hoe komen ze er op. https://t.co/9BMEDYod9D
— Erik van Doorn (@ErikvanDoorn) 12 september 2016
Hij maakt wel onderscheid tussen berichten vanuit instanties als KNMI en die in de lokale media. "Maar het lijkt wel alsof al die weerstations bang zijn aangeklaagd te worden en daarom maar uit voorzorg waarschuwen."
Hier word dan ook de menige, cynische tweet aan gewijd:
En een deel van die IDeal betalers zit nog steeds op hun pakjes te wachten terwijl ze ze een paar straten verder gewoon hadden kopen. https://t.co/vcXTb0VYwV
— Erik van Doorn (@ErikvanDoorn) 5 december 2016
"Het internet", verzucht hij. "We kunnen er niet omheen. Maar wij boekverkopers wrijven ons natuurlijk wel in de handjes als door het slechte weer of een storing pakketjes niet op tijd bezorgd kunnen worden."
Overigens heeft de boekwinkeleigenaar verder weinig reden tot klagen. "We hebben een goed jaar gehad met gestage groei."