Geld en Werk

Topman Starbucks stapt op en gaat zich richten op duurdere koffie

01 december 2016 23:20 Aangepast: 29 juli 2017 15:00
Starbucks-topman Howard Schultz Beeld © EPA

De topman van de Amerikaanse koffieketen Starbucks, Howard Schultz, draagt het stokje over aan bestuurder Kevin Johnson. Toch gaat hij niet weg bij het bedrijf: Schultz gaat zich richten op duurdere koffie.

Volgens Schultz gaat ook Starbucks namelijk last krijgen van het feit dat steeds meer mensen online boodschappen doen, schrijft The Washington Post. Daardoor komen ze niet meer in de winkelcentra en dan pakken ze dus ook niet vlug even een kopje koffie mee.

Om die trend tegen te gaan wil Starbucks juist exclusievere (en dus duurdere) koffiezaken gaan beginnen waar mensen speciaal de deur voor uitgaan. Die omschakeling moet Schultz als 'executive chairman' (uitvoerend voorzitter) gaan leiden.

Starbucks Reserve

Van de exclusieve Starbucks Reserve-winkels zijn er al een aantal geopend in de VS. De zaken ogen chiquer en er worden koffiesoorten verkocht die je bij een normale Starbucks niet kunt krijgen. De gigantische zaak in Seattle is nu het pronkstuk, daar wordt de bezoeker getrakteerd op een heuse branderij in de winkel: de Starbucks Reserve Roastery.

Van dit soort zaken moeten er nog 20 tot 30 geopend worden binnenkort, schrijft de krant. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het Roasteries opent in Japan, China en New York.

1000 kleinere winkels

Daarnaast is het de bedoeling dat er nog eens 1000 kleinere Reserve-winkels komen. Daar kun je wel de duurdere koffies kopen, maar zie je niet hoe de bonen worden gebrand.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore