Geld en Werk

Wakker worden met een heerlijk kopje cannabiskoffie, het kan straks

07 december 2016 09:54 Aangepast: 29 juli 2017 14:00
Een cannabisteler in Californië. Beeld © Bloomberg

Opstaan is niet voor iedereen een feestje en het duurt voor sommigen wel even voordat ze helemaal aanspreekbaar zijn. Maar niet getreurd: voor wie wat relaxter op zijn werk wil verschijnen komt er straks een overheerlijk kopje cannabiskoffie zo uit de automaat.

Of het helemaal verstandig is, blijft natuurlijk de vraag. Maar als je een koffiezetmachine van Keurig hebt én in de VS woont dan bof je. Het Californische bedrijf Brewbudz gaat koffiecupjes maken met cannabis erin en ze passen in de machines van Keurig, de grootste speler in Amerika, schrijft Quartz.

In de koffiecupjes zit naast koffie ook wat cannabis. Ze zijn niet goedkoop, maar liefst 7 dollar per stuk. In elk cupje zit 10 milligram thc en voor medicinale doeleinden zijn er ook cupjes waar tot 50 milligram in zit, zegt Westword.

Biologisch afbreekbaar

Brewbudz vertelt trots dat de cups biologisch afbreekbaar zijn, dit in tegenstelling tot die van Keurig. De pads van BrewBudz zijn, als ze goed worden gecomposteerd, in vijf weken afgebroken, claimt het bedrijf.

De oprichter van Keurig zei eerder spijt te hebben dat hij de koffie cupjes had uitgevonden omdat ze slecht zijn voor het milieu. 

Knetterstoned naar werk?

Heel erg stoned zal je er niet van worden. Het Trimbos instituut vergelijkt effect het met het medicinaal gebruik van cannabis in de thee, bijvoorbeeld tegen pijn. Daarin gaat vaak zo'n 40 milligram, vertelt een wetenschappelijk medewerker. 

In een gemiddelde joint gaat 35 milligram, en daar komt nog eens bij dat het inhaleren een veel sterker effect geeft dan drinken van cannabis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van