Geld en Werk

Duur Amsterdam: 159.000 euro voor een huisje van 19 m2

17 januari 2017 11:31 Aangepast: 30 januari 2017 07:52
De woonkamer van het huis. Beeld © Funda

De oververhitting op de Amsterdamse huizenmarkt neemt extreme vormen aan. Op de Jan Bernardusstraat staat een appartementje van 19 m2 te koop voor 159.000 euro.

Dat komt neer op ruim 8300 euro per vierkante meter. En dat is, zelfs voor Amsterdamse begrippen, nogal excessief. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt in die buurt, aan de rand van het centrum, tussen de 4000 en 5000 euro.

Superfunctioneel

Maar goed, dan krijg je ook wat. De makelaar schrijft op Funda dat het om een 'perfect ingedeeld stadsappartement' gaat dat 'superfunctioneel' is. Bovenop je 19 m2 woonruimte krijg je trouwens nog wel een dakterras van 7 m2.

Het appartement bevindt zich op de vierde etage en telt maar liefst 1 kamer en 1 badkamer. Verder is er een douche, een toilet en een keuken.

Hoe kleiner, hoe duurder

De verkopend makelaar geeft toe dat de prijs ver vierkante meter uitzonderlijk hoog is, maar dat komt volgens hem vooral door de afmetingen en de kwaliteit van afwerking. "Hoe kleiner, hoe hoger de relatieve prijs per vierkante meter." Daar komt bij dat de plek 'waanzinnig mooi is', vertelt de makelaar.

Voeg daaraan toe dat voor deze prijs verder bijna niets te vinden in het centrum, en je hebt een zeer gewild (en zeer prijzig) huis te verkopen.

Bod al binnen

En blijkbaar heeft de makelaar geen ongelijk. Het huis was eerder al verkocht voor 'een bedrag boven de vraagprijs', maar de koper kreeg de financiering niet rond. Het appartement is gisteren opnieuw op Funda geplaatst en de makelaar heeft naar eigen zeggen het eerste bod alweer binnen.

Of het nog verantwoord is om een huis te kopen dat relatief zo duur is? "Dat weet ik niet. Daar kan ik niet veel over zeggen. Mensen blijven erop afkomen. De mensen zijn niet superverbaasd over de prijs", aldus de makelaar

23 procent

Dat laatste mag ook eigenlijk geen verrassing meer heten. De huizenprijzen in Amsterdam zijn het afgelopen jaar met gemiddeld 23 procent gestegen.

Meer op rtlz.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van