Economie

Ferrari wil meer hybride auto's maken

21 augustus 2013 17:41 Aangepast: 06 september 2015 12:49

De Italiaanse producent van luxe sportwagens Ferrari is van plan meer hybride modellen te gaan maken. Ferrari kondigde de plannen vandaag aan.

Na het succes van de hybride LaFerrari denkt de sportwagenmaker meer milieubewuste, vermogende kopers warm te kunnen maken voor een milieuvriendelijke auto.
 
De 1 miljoen euro kostende LaFerrari kwam in maart op de markt en is inmiddels uitverkocht. Van de sportwagen met 963 pk werden 499 exemplaren gemaakt.
 
Niet elektrisch, wel hybride
 
"Ik geloof niet in elektrische auto's, maar wel sterk in hybrides", lichtte Ferrari-topman Luca Cordero di Montezemolo het besluit toe. Het hybrideproject is onderdeel van Montezemolo's strategie om de winst te stimuleren met aangepaste versies van zijn voertuigen.
 
Ook andere luxe autofabrikanten zien inmiddels brood in hybridemodellen. Zo presenteert Porsche volgende maand de 631.000 euro kostende productieversie van de 918 Spyder, terwijl BMW de i8 plug-in hybride superwagen in de markt zet. Land Rover kondigde woensdag aan in september te beginnen met de verkoop van de eerste hybride sportmodellen in het Verenigd Koninkrijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`