Geld en Werk

'In Nederland zijn de minste faillissementen van Europa'

24 augustus 2017 09:32 Aangepast: 13 november 2017 15:56

Er gaan dit jaar een stuk minder bedrijven failliet. Het aantal faillissementen in ons land daalt met 20 procent, verwacht kredietverzekeraar Atradius.

En daarmee doet Nederland het een stuk beter dan andere Europese landen. In Frankrijk daalt het aantal faillissementen naar verwachting met 7 procent, net als in Duitsland. In Italië gaan waarschijnlijk 6 procent minder bedrijven failliet. En in België zal het aantal bedrijven dat dit jaar failliet gaat naar verwachting zelfs stijgen.

Brexit

Ook Groot-Brittannië is opvallend, want ook daar neemt het aantal bedrijven dat failliet gaat toe met het oog op de brexit. "Gevoed door onzekerheid over de uitkomst van de brexitonderhandelingen en de gevolgen van de hoge inflatie, zal het aantal faillissementen hier in 2017 en 2018 toenemen met respectievelijk 2 en 4 procent", aldus Theo Smit van Atradius.  

Dat we het in Nederland goed doen komt volgens Atradius door de sterk aantrekkende economie. Consumenten geven meer uit, en er wordt door bedrijven meer geëxporteerd. En als het om faillissementen gaat zitten we al bijna op het niveau van voor de crisis. In 2018 koelt de daling van het aantal faillissementen wel weer wat af, naar verwachting tot 5 procent. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore