Geld en Werk

Prijzen van vliegtickets dalen vliegensvlug

27 juli 2016 18:28 Aangepast: 30 juli 2017 20:00
Beeld © ANP

Wie nog een losse vlucht naar een zonbestemming wil boeken, kan nu echt zijn slag slaan. De vliegtickets voor de zomer en komend najaar dalen flink in prijs, blijkt uit onderzoek van prijsvergelijkers als vliegwinkel.nl en CheapTickets op verzoek van RTL Nieuws.

De moordende concurrentie tussen prijsvechters als Ryanair en Easyjet en andere luchtvaartmaatschappijen zorgt voor een prijzenslag. Er zijn meer vliegtuigen, meer capaciteit en meer bestemmingen bijgekomen. Ook door de komst van Etihad Airways en Emirates, twee luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten staan de prijzen onder druk. KLM heeft in deze agressieve markt ook zijn ticketprijzen verlaagd.

Volgens Travix, het bedrijf achter de websites Vliegwinkel.nl, CheapTickets en BudgetAir zijn het afgelopen jaar de ticketprijzen wereldwijd met zo’n 11 procent gedaald. Sam Houwen, directeur van Travix zegt: “We zien vanaf 2014 al een prijsdaling van een paar procent, maar nu daalt het spectaculair.” Binnen Europa zijn vooral de prijzen voor Spaanse bestemmingen als Malaga, Ibiza en Mallorca flink in de uitverkoop gegaan. De losse ticketprijzen zijn in één jaar met 9 tot 15 procent gedaald. Het gaat om vluchten met vertrek in de maanden juni, juli en augustus.


Thumbnail

Angst voor terrorisme

Ook de angst voor terroristische aanslagen in Europa drukt de prijzen. Amerikanen en Aziaten mijden Europa, waardoor de lege vliegtuigstoelen tegen bodemprijzen worden verkocht. De topman van Ryanair, Michael O’Leary zei bij de presentatie van hun kwartaalcijfers dat de ticketprijzen van juli tot en met september met zo’n 6% dalen. O’Leary gaf als verklaring dat de prijzen onder druk staan vanwege stakingen, terrorismedreiging en een zwakkere Pond vanwege de Brexit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van