Geld en Werk

Goedkoop ticket gezien? PaperFlies reserveert 'm voor tien euro

24 januari 2017 06:11 Aangepast: 25 januari 2017 06:56
Mede-oprichter Bob Stolk op de Filipijnen. Beeld © PaperFlies

Eindelijk die superdeal naar Buenos Aires of Colombia gevonden, maar weet je nog niet of je dan vrij kunt nemen? PaperFlies kan een ticketprijs, tegen betaling, tot dertig dagen vasthouden.

De vergelijkingssite voor tickets biedt deze betaalde service sinds vandaag aan. Volgens Bob Stolk (28), mede-oprichter, hebben veel mensen die een ticket boeken last van schommelende prijzen. Is een retourtje Madrid de ene dag 100 euro, een dag later kan exact dezelfde vlucht vijftig euro meer kosten.

"Die onzekerheid halen wij weg. Voor een bedrag tussen de 5 en 35 euro, afhankelijk van de bestemming, verzeker je feitelijk je ticketprijs", vertelt hij. "Zo hoef je niet overhaast te beslissen of je te laten opjagen door prijzen die dan weer hoog dan weer laag zijn en het scheelt hoge annulerings- en wijzigingskosten."

PaperFlies werkt voor deze dienst samen met een bedrijf in San Francisco. "Zij dragen het risico mocht een ticket dus opeens wel 200 euro duurder zijn. Wij zijn de intermediair." Stolk vergelijkt het model met die van andere vormen van verzekeren. 

Prijsalarm

Met het vastleggen van een ticketprijs is het bedrijf, dat in 2012 werd opgericht, concurrenten als Ticketspy tijdelijk te slim af. Tijdelijk omdat de markt van vliegtickets volop in beweging is. Zo geeft Google Flights desgewenst een melding als een ticket goedkoper wordt. Ook bij SkyScanner kun je een 'prijsalarm' instellen.

Dergelijke functie wil PaperFlies ook gaan aanbieden. "Dat kan nu met tickets die we vasthouden wel, maar we willen die functie verder uitbreiden."

Inspiratie

De vergelijkingssite uit Amsterdam heeft 300.000 tot 400.000 individuele bezoekers per maand. De focus van het bedrijf ligt op de deals. "Via social media kanalen laten wij elke dag weer de beste aanbiedingen zien. Die dienen ter inspiratie."

Iemand die nog nooit over de bestemming Boekarest heeft nagedacht, zal er misschien wel heengaan als een ticket maar 19 euro blijkt. En dat gaat natuurlijk ook op voor duurdere bestemmingen verder weg.

"Ons voordeel is dat wij echt alle sites en aanbieders met elkaar vergelijken." Voor elk geboekt ticket krijgt PaperFlies commissie van de betreffende reisagent of vliegtuigmaatschappij. Naast vliegtickets staan er ook vakanties (vlucht en hotel) op de site. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore