Geld en Werk

In het geheim een nieuwe baan zoeken? LinkedIn helpt je erbij

07 oktober 2016 16:11 Aangepast: 30 juli 2017 04:30
Beeld © Getty Images

Het is best lastig als je nieuwe baan wilt zoeken, maar nog een contract hebt bij je huidige baas - en dat nog even zo wilt houden. Hoe laat je andere bedrijven weten dat je beschikbaar bent, zonder dat je baas en collega's erachter komen? LinkedIn biedt daar een nieuwe mogelijkheid voor.

De wereld vertellen dat je open staat voor een nieuwe uitdaging is eigenlijk alleen een optie als je geen baan hebt of je baan kwijtraakt. En gevraagd worden voor een job is niet voor iedereen weggelegd. 

LinkedIn heeft daarom Open Candidates aangekondigd: een nieuwe feature op het sociale medium om besloten een signaal te kunnen geven aan recruiters dat ze je mogen benaderen. Je moet nog heel even wachten, want de functie is nu alleen beschikbaar in de VS, Groot-Brittannië, Canada en Australië, maar LinkedIn belooft het op korte termijn wereldwijd uit te rollen.

Geen recruiters van je eigen bedrijf

Om het te gebruiken, klik je straks op het platform bij 'Jobs' op 'Preferences' en zet je sharing aan. Daar kun je ook aangeven wat je wensen zijn op het gebied van locatie, functietype, sector en ervaring. Recruiters kunnen dit vervolgens inzien en je benaderen. LinkedIn is wel zo handig om recruiters van je eigen bedrijf, of daaraan gelieerd, eruit te filteren.

"We wilden het makkelijker maken voor professionals om te laten weten dat ze interesse hebben in een andere baan, zonder het risico op gesnapt te worden", licht communicatiemanager James Upsher toe. "Voor recruiters is het ook handiger, zij kunnen op deze manier makkelijker talent vinden dat warmloopt voor nieuwe mogelijkheden."

Verder in werving en selectie

LinkedIn is bezig om zich sterker te manoeuvreren in het veld van werving en selectie. Het platform lanceerde de afgelopen tijd een reeks nieuwe functies, zoals de Career pagina's (waar bedrijven nieuwe medewerkers kunnen recruiten) en de 'Meet the team'-optie (je team presenteren op LinkedIn voor werkzoekenden).

Ook lanceerde het LinkedIn Learning, waar je allerlei online opleidingen kunt doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore