Ga naar de inhoud
Geld en Werk

BMW bezit Alphabet.com en verkoopt 'm niet aan Google

Beeld © anp

Google heeft een nieuw moederbedrijf genaamd Alphabet, maar het .com-domein krijgt het niet te pakken.

Alphabet maakt gebruik van de slimme url abc.xyz, maar voor veel mensen is het maar een verwarrende zaak, schrijft Bright.nl.

ZIE OOK: Waarom Google van naam verandert

Waarom niet gewoon alphabet.com en waarom ligt die website al de hele tijd plat? Nou, waarschijnlijk omdat de Duitse autofabrikant BMW niet op zoveel verkeer had gerekend. BMW is namelijk de eigenaar van alphabet.com en wil dat ook blijven. Ook de eigenaar van @Alphabet krijgt veel vragen.

In een interview met BuzzFeed zegt hij dat de notificaties ineens begonnen binnen te stromen. "Het is gekkenwerk, zenuwslopend en ongelooflijk." Andrikanich zegt vooral positieve berichten te krijgen: "Ze zeggen dat ik rijk word."

Niet te koop
Niet iedereen is zo blij met het nieuwe bedrijf waar Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin nu aan het roer staan. Alphabet is een vrij populaire merknaam. Binnen BMW bestaat Alphabet als onderdeel van zijn leaseplan. Een woordvoerder zegt tegen The New York Times dat BMW’s Alphabet een zeer actieve rol speelt binnen het bedrijf. "We zijn niet van plan het domein te verkopen." BMW onderzoekt of er sprake is van inbreuk op het merkrecht. Dat Google nu ook auto's maakt, zal bij BMW ook niet in goede aarde zijn gevallen.

 

Abc.wtf
Overigens kon de aankondiging van Alphabet ook rekenen op kleine steekjes van Microsoft. Zo leiden de urls abc.wtf en abc.fail rechtstreeks naar de startpagina van zoekmachine Bing.

Bron: Bright.nl / Rutger Otto