Geld en Werk

Directeur Blokker moet het veld ruimen na beroerd jaar

22 augustus 2017 16:08 Aangepast: 13 november 2017 15:15
Ex-directeur Rob Heessen. Beeld © ANP

Algemeen directeur Rob Heesen van winkelketen Blokker is met onmiddellijke ingang teruggetreden. Zijn werk wordt overgenomen door de topman van moederbedrijf Blokker Holding, Casper Meijer.

Meijer zal de taken van holdingdirecteur en directeur van de winkelketen gaan combineren.

Één directeur

Dat een van de twee topmannen het veld moest ruimen is niet verwonderlijk. Blokker Holding verkeert namelijk in zeer zwaar weer en doet daarom de andere merken van de holding - Intertoys, Marskramer, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker - van de hand.

Alleen de Blokkerwinkels blijven binnen het bedrijf, blijkbaar was er daarom geen behoefte meer aan een Blokker-directeur én een directeur van de holding.

Uit 'bedrijfsbelang'

Blokker Holding besloot in mei om honderden winkels te sluiten en 1900 banen te schrappen. De afgelopen jaren werden er ook al honderden banen geschrapt, waarvan een groot deel in stilte. Hoe groot de misère is bleek pas in juni. Toen rapporteerde het concern een recordverlies van 180 miljoen euro.

"Deze ontwikkelingen leggen een zware druk op de hele Blokkerorganisatie", schrijft het bedrijf. "Heesen heeft in dit kader zijn besluit om af te treden vanuit bedrijfsbelang genomen."

Arjen Lubach

Heesen heeft het minder dan twee jaar uitgehouden als directeur van Blokker. In september 2015 verving hij Jack Peters, om de sleetse winkelketen weer nieuw leven in te blazen. De directeur kreeg vorig voorjaar brede bekendheid door zijn weinig soepele toelichting van een reorganisatie, die onder meer door cabaretier Arjen Lubach op de hak werd genomen.   

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore