Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Witteveen maakt doorstart, ex-directeur weer aan het roer

Beeld © ANP

Winkelketen Witteveen Mode, die in juli failliet ging, maakt een doorstart. De partijen achter de doorstart willen anoniem blijven. Uit onderzoek door RTL Z blijkt dat de onderneming onder leiding komt van Barbara van Kolfschoten, die de winkelketen tot begin 2016 leidde.

Na het faillissement van Witteveen bleven 72 van de bijna 100 winkels voorlopig open. Begin deze maand meldde curator Rinke Dulack uitzicht op een doorstart te hebben, en daarover te onderhandelen met 'een behoorlijk aantal partijen'. Met een van die partijen heeft Dulack nu dus overeenstemming bereikt.

Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels na de doorstart open kunnen blijven. Dat heeft onder meer met afspraken met de verhuurders van de panden te maken. De kopers hebben met curator Dulack afgesproken dat 70 procent van de werknemers hun baan behoudt. Vóór het faillissement telde Witteveen 400 werknemers.

Investeerders anoniem

De doorstart vindt plaats onder de paraplu van Witteveen Retail BV, waarachter een groep investeerders schuilgaat. Volgens woordvoerder Edwin van Wijk wil de groep anoniem blijven.

Van Wijk trad eerder op voor de doorstarters van de failliete modeketen Charles Vögele, die eveneens onbekend wilden blijven. Of het gaat om dezelfde groep investeerders, zei de woordvoerder niet te kunnen zeggen. Curator Rinke Dulack, die het faillissement van Witteveen afwikkelt, was onbereikbaar voor een toelichting.

Ex-topvrouw betrokken bij doorstart

Uit het register van de Kamer van Koophandel blijkt dat de nieuwe vennootschap Witteveen Retail gevestigd is in Zeist. Auratio BV treedt op als bestuurder.

Dat blijkt het adviesbureau te zijn van Barbara van Kolfschoten. Dat is een bekende naam voor Witteveen Mode. Van Kolfschoten leidde het bedrijf tussen 1998 en 2016. Vanaf 2005 was zij mede-eigenaar.

Haar echtgenoot bevestigt dat de financiers van de doorstart anoniem willen blijven, en dat Van Kolfschoten weer de leiding heeft. "Zij is een aantal dagen geleden door hen gevraagd directeur te worden. Zij waren blij dat iemand die Witteveen achttien jaar met succes heeft geleid, die positie wilde vervullen." Volgens hem was het faillissement van de winkelketen niet aan zijn vrouw te wijten. "Zij was daar toen al weg."

Volgens woordvoerder Van Wijk is Van Kolfschoten interim-directeur. "Op termijn zal een andere directeur aantreden."