Geld en Werk

Crédit Agricole slaat schikking Euribor af

07 november 2013 12:07 Aangepast: 06 september 2015 13:16

De Franse bank Crédit Agricole is niet ingegaan op een schikkingsvoorstel van de Europese Commissie in het onderzoek naar misstanden rond het rentetarief Euribor.


Dat zei bestuursvoorzitter Jean-Paul Chifflet donderdag. Volgens de bestuurder zou een schikking vragen oproepen over het verantwoordelijkheidsgevoel bij de Franse bank. ,,Onze ideeën zijn heel helder, we hebben een sterke zaak'', stelde hij. Chifflet gaf verder aan dat zijn bank meewerkt aan de onderzoeken met betrekking tot het Liborschandaal. De bank zette afgelopen kwartaal 80 miljoen euro opzij voor juridische kosten, die verder niet werden gespecificeerd.

De Europese Commissie onderzoekt, net als andere internationale toezichthouders, mogelijke fraude bij de samenstelling van interbancaire rentes zoals Libor en Euribor. Rabobank maakte vorige week in dat verband een schikking bekend, die betekent dat er 774 miljoen euro wordt betaald aan onder meer Britse en Amerikaanse toezichthouders. Persbureau Reuters meldde woensdag dat Rabo ook een boete van de Europese Commissie boven het hoofd hangt. De bank wilde niet op dat bericht reageren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore