Economie

HES voert exclusieve gesprekken met Hestya

26 november 2013 07:46 Aangepast: 06 september 2015 13:23

HES Beheer voert exclusieve onderhandelingen over een overname van het bedrijf met Hestya Energy.


Dat meldde HES dinsdag. Hestya heeft al overeenstemming bereikt met diverse grootaandeelhouders van HES, die samen 58 procent van het bedrijf bezitten. Zij hebben besloten hun aandelen aan te bieden voor een prijs van 45 euro per aandeel. Dat zou een premie zijn van ongeveer 13 procent op de koers van het aandeel HES op 12 september, de laatste handelsdag voordat bekend werd gemaakt dat er gesprekken over een overname plaatsvinden.

Hestya heeft tot 31 januari het exclusieve recht op onderhandelingen met HES. In die onderhandelingen moet de definitieve prijs nog worden bepaald. HES benadrukte dinsdag dat het nog niet zeker is of er daadwerkelijk een bod zal komen en onder welke voorwaarden dat zal gebeuren.

Boekenonderzoek

Hestya start een boekenonderzoek bij HES en zal proberen de financiering voor een mogelijke overname te regelen.

HES Beheer, een houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen, gaf vorige maand aan gesprekken te voeren met een private-equitypartij over een mogelijke overname. Hestya is actief in tankopslag. Het bedrijf is eigendom van investeringsmaatschappij Riverstone.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`