Geld en Werk

Wegens succes gesloten: crowdfundactie Vegetarische Slager

28 oktober 2015 11:03
De vegetarische slagerij in Den Haag waar Jaap Korteweg begon. Beeld © ANP

De Vegetarische Slager heeft met zijn crowdfundactie voor een nieuwe fabriek in Breda in drie weken tijd 2,5 miljoen euro opgehaald. De inschrijving voor de obligatielening is daarom vervroegd gesloten, het bedrijf zelf schrijft dat de actie een 'doorslaand succes' is geworden.

Oorspronkelijk liep de inschrijftermijn tot 4 december, maar omdat het streefbedrag van 2,5 miljoen euro al is gehaald, is de inschrijving nu gesloten. Er zijn 4999 obligaties verkocht, met een looptijd van 7 jaar en een rendement van 5 procent. Volgens de Vegetarische Slager zitten onder de 671 deelnemers niet alleen klanten van het bedrijf en donateurs van Natuur & Milieu, maar ook professionele beleggers. D

Directeur Jaap Korteweg is verrast dat het benodigde bedrag nu al binnen is: "Het laat zien hoezeer beleggers belangstelling hebben voor duurzame ontwikkelingen op het gebied van het vervangen van traditionele vleesproducten door gelijkwaardige plantaardige alternatieven, zoals de plantaardige biefstuk die een enorme doorbraak kan betekenen." 

De nieuwe fabriek is nodig vanwege de sterk gestegen vraag. De producten worden nu niet alleen in de vegetarische slagerswinkel in Den Haag verkocht, maar ze liggen ook in de schappen bij onder meer Albert Heijn, Jumbo en Ekoplaza. Daarnaast zijn de vegetarische producten te koop in onder andere verswinkels en slagers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore