Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Privéjet brengt je voor 10.000 dollar naar de zonsverduistering

Beeld © Getty Images

Bij dit bedrijf kan je de totale zonsverduistering in Amerika op een wel heel bijzondere manier zien: vanonder de vleugel van een privéjet. Kosten? 10.000 dollar.

Amerika is vandaag in de ban van de zonsverduistering. En er zijn dan ook tal van evenementen waar mensen op afkomen. Hotels en campings zijn al maanden volgeboekt en in Oregon kamperen mensen op een parkeerplaats in de hoop de eclips zo goed mogelijk te zien. 

Thumbnail

Astronoom en champagne

Maar wie 10.000 euro over heeft kan de zonsverduistering bekijken onder de vleugel van een privéjet. Het bedrijf Million Air vliegt vermogende passagiers naar afgelegen vliegvelden die op de baan van de zonsverduistering liggen.

Vervolgens kan je vanuit je luie stoel in het gras naar de zonsverduistering kijken, naast je privéjet. Een astronoom geeft uitleg, er staan telescopen en natuurlijk is er ook de nodige champagne en snacks. De zonsverduistering zelf bekijk je dus niet vanuit de lucht, maar dat lijkt rijke passagiers niet veel uit te maken. 

Een populair vliegveld voor de rijken, Jackson Hole in Wyoming, heeft al geen parkeerplaatsen voor vliegtuigen meer over. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft uit voorzorg tijdelijke luchtverkeerscentra neergezet in Oregon, waar de zonsverduistering zal beginnen.

8000 dollar

Er zijn trouwens meer opties. Privéjetmaatschappij XOJet heeft zo’n 60 privévluchten naar plaatsen waar de eclips te zien is. Jet Linx, nog zo’n maatschappij, heeft volgens Bloomberg 16 vluchten gepland. De kosten om zo’n vliegtuig te huren zijn zo’n 4000 dollar per uur voor een klein vliegtuigje, tot 8000 dollar per uur voor een serieuzere privéjet waar 19 passagiers in kunnen. 

Ook NetJets, de privé-vliegtuigmaatschappij van Warren Buffett’s Berkshire Hathaway heeft 500 boekingen binnen. Net zoveel als tijdens het drukke Thanksgiving en Kerstmis. De enige uitdaging is nu nog om een vliegveld te vinden waar de rijken hun vliegtuig kunnen parkeren. 

Bron: RTL Z / Carien ten Have
Meer over
Dit is een artikel van