Geld en Werk

Iconisch busje van Volkswagen krijgt nieuw leven, wordt elektrisch

21 augustus 2017 11:02 Aangepast: 13 november 2017 14:37
Beeld © Volkswagen

Het populaire Volkswagenbusje komt terug met een nieuw uiterlijk. Het lijkt op de versie van het surfbusje uit de jaren '50 en '60, maar dan aangepast aan deze tijd.

Het nieuwe busje wordt volledig elektrisch en kan deels zelfstandig rijden. Het heeft allerlei moderne snufjes: voor de chauffeur is er bijvoorbeeld een touchscreen-stuur, dat helemaal in het dashboard klapt als je de zelfrijdende stand inschakelt. Wil je als chauffeur even met vrienden praten die achterin zitten? Dan kan je stoel 180 graden draaien. 

Kamperen

Maar of het busje nou nog echt lijkt op de Transporter van vroeger?  De nostalgische gevoelens zullen misschien niet helemaal terugkomen, maar ermee kamperen kan je prima. Binnen is er ruimte voor 8 personen. De stoelen kunnen worden verschoven of helemaal uit de bus worden gehaald, waardoor je meer ruimte hebt. Er zijn ook twee compartimenten voor bagage.

In 1947 maakte de Nederlander Ben Pon, van autoimporteur Pon Nederland, in zijn agenda een schets van een bestelbusje. Het moest een praktisch busje worden, op basis van techniek die in de Kever al werd gebruikt. Bij een bezoek aan Volkswagen vroeg hij het bedrijf of zo'n busje niet in productie genomen kon worden. En dat gebeurt ook. Uiteindelijk komt de Transporter in 1950 op de markt. 

Thumbnail

Thumbnail

Over een nieuwe versie van de Volkswagen Transporter wordt al lang gesproken. Maar het bleef lang onduidelijk of Volkswagen ook echt met een nieuw model zou komen. In 2001 deden ze al eens een aankondiging, net als in 2011, maar toen kwam het niet verder dan een conceptauto.

Thumbnail

Smeekbede

Nu is de automaker toch overstag gegaan. Volgens de topman van Volkswagen Herbert Diess zou het bedrijf overspoeld zijn met brieven en e-mails van enthousiaste klanten, die het bedrijf smeekten om toch een nieuwe versie van de Transporter te maken. 

Volkswagen geeft het busje wel een nieuwe naam: de I.D. Buzz. De prijs is nog niet bekend, maar het busje moet in 2022 uitkomen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore