Geld en Werk

Vette pech voor millennials, lager salaris dan voorgaande generaties

18 juli 2016 14:05 Aangepast: 30 juli 2017 22:00

De millennials zijn op weg om de eerste generatie te worden die minder zullen verdienen dan de generatie voor ze. Mensen jonger dan 35 jaar verdienen als ze twintiger zijn, maar liefst 9500 euro minder dan mensen van de generatie X.

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse denktank Resolution Foundation, meldt de BBC. Het totale  inkomen van millennials, geboren tussen 1980 en 1995, zal gedurende hun hele carrière uitkomen op gemiddeld 990.000 euro. Dat is minder dan de voorgaande generatie, generatie X. Dat zijn de mensen die tussen 1966 en 1980 zijn geboren.

Hogere levensstandaard

Uit het onderzoek komt naar voren dat de stijging van salarissen sinds de financiële crisis in 2008 tot stilstand is gekomen.

Volgens directeur van de Resolution Foundation, Torsten Bell, vinden generaties het vanzelfsprekend dat ze meer verdienen dan de voorgaande generatie en een hogere levensstandaard hebben. Maar dat is juist helemaal niet meer gebruikelijk.

Hogere huren

De nieuwe Engelse premier Theresa May waarschuwde vorige week voor een groeiende kloof tussen de ‘rijkere oudere generatie en een meer worstelende jongere generatie’.

Volgens de denktank betalen millennials ook veel meer huur dan de babyboomers. Tot hun 30ste levensjaar hebben millennials 52.000 euro meer huur betaald dan de generatie die net na de oorlog is geboren tot hun 30ste betaalde.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van