Geld en Werk

Millennial zoekt nieuwe baan, maar vooral: ontwikkeling

27 juni 2016 13:04 Aangepast: 31 juli 2017 02:30
Beeld © Getty Images

Meer dan de helft van de millennials wil op dit moment graag een nieuwe baan. Maar wil je jong talent binnen hengelen, dan moet je met meer komen dan een leuk salaris.

Een vijfde van de millennials - de groep tussen 18 en 35 jaar - is op dit moment actief aan het solliciteren en een derde wil dat binnenkort gaan doen. Dat blijkt uit onderzoek dat Yougov deed in opdracht van Monsterboard onder ruim 4100 werknemers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. 

Millennials binnenboord halen - en houden - werkt anders dan bij andere generaties. Voor deze jonge mensen draait carrière maken om doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Hebben ze het gevoel dat ze uitgeleerd zijn, dan zijn ze zo weg. 

Groei? Vaak van baan veranderen

Belangrijke trigger voor millennials? Zorg dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Een kwart geeft aan dat dit het beste lukt door (vaak) van baan te veranderen. Binnen een bedrijf doorgroeien zien ze wel als mogelijkheid, maar switchen van baan zorgt er in hun ogen voor dat hun ontwikkeling sneller en zonder remmingen gaat. 

Daarnaast worden flexibele werktijden en een goede balans tussen werk en privé belangrijk gevonden. Ook geeft driekwart van de millennials aan het fijn te vinden om een mentor te hebben die ze helpt met onzekerheden, zoals het spreken voor een groep.

Wanneer zijn millennials tevreden? Als ze tevreden collega's, leiddinggevenden en klanten hebben en duidelijke resultaten afleveren. Maar lang zal die rust niet duren...

Lees meer op RTLZ.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore