Geld en Werk

Opletten: miljardair Bill Gates geeft je (gratis) advies

17 mei 2017 11:51 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
President Obama reikt Melinda en Bill Gates de Medal of Freedom uit, de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor een burger. Beeld © AFP

Als de rijkste man op aarde je carrière-advies geeft, dan luister je. Bill Gates, goed voor 87 miljard dollar, heeft in een serie tweets zijn beste tips gegeven aan studenten.

Gates wordt regelmatig om carrière-advies gevraagd en de Microsoft-oprichter en filantroop zou het allemaal heel anders aanpakken als hij nu 18 jaar was, zegt hij. Als hij opnieuw kon kiezen, zou Gates iets gaan studeren met kunstmatige intelligentie, energie of biowetenschappen.

"Dit zijn veelbelovende thema's waar je enorme impact kunt hebben", aldus de miljardair.

Spijt

En van een ding heeft Gates spijt. Toen hij klaar was met studeren, wist hij veel te weinig over ongelijkheid in de wereld. Het duurde jaren voor hij zich daar als filantroop via de Gates Foundation voor ging inzetten. Dat moeten studenten van nu beter doen, tweet hij.

"Jullie weten meer dan ik toen ik nog jullie leeftijd had. Jullie kunnen nu al de ongelijkheid in de wereld aanpakken, bij jou in de straat of over de hele wereld."

De drie studies die Gates noemt kunnen daarbij helpen. Hij ziet dat alternatieve energiebronnen essentieel zijn om impact te kunnen maken in de armste regio's in de wereld.

Blijf pushen

In de tussentijd moeten net afgestudeerde studenten zich van Gates zoveel mogelijk omringen met mensen die ze uitdagen en dingen kunnen leren. En, vindt Gates, blijft altijd het beste uit jezelf halen.

Afstudeercadeau

Ohja, en als Gates je een afstudeercadeautje mocht geven? Dan was het dit boek 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van