Geld en Werk

Negatieve bedrijfstweets Trump redden puppies

06 februari 2017 17:28 Aangepast: 29 juli 2017 00:00
Beeld © iStock

Donald Trumps negatieve tweets over bedrijven hebben al meerdere keren voor flinke dalingen van de beurskoersen gezorgd. Een bedrijf uit Texas heeft een algoritme ontwikkeld om daar een slaatje uit te slaan, waarvan zielige puppies profiteren.

Het klinkt allemaal nogal vreemd, maar het principe is redelijk eenvoudig.

Short gaan

De afgelopen weken overkwam het grote bedrijven als Toyota en Lockheed Martin: Trump neemt ze op de korrel op Twitter en de beurskoersen zakken direct. Maar ook op zakkende koersen is geld te verdienen, bijvoorbeeld door 'short te gaan'.

Het Texaanse marketingbedrijf T3 bouwde het 'Trump and Dump'-algoritme, schrijft CNN. Als de president een negatieve tweet over een bedrijf verstuurt, gaat de robot automatisch short op het aandeel.

Puppies en kittens

De winsten die daarmee gemaakt worden gaan naar de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, de Amerikaanse dierenbescherming.

De directeur van T3, Ben Gaddis, zegt daarover tegen CNN: "Als er een negatieve tweet wordt verzonden dat een negatieve impact op de beurskoers van een bedrijf heeft, komt er ook nog iets positiefs uit. Wie houdt er niet van puppy’s en kittens?"

Vier keer gebruikt

De bot zou vier keer short zijn gegaan sinds hij eind vorige maand werd gelanceerd. Volgens het bedrijf is dat drie keer lucratief geweest. Hoeveel er verdiend is, wil het bedrijf niet zeggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore