Geld en Werk

Van de Bugatti Chiron van 3 miljoen dollar koop je er meteen twee

11 juli 2017 20:42 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Getty

De steenrijke kopers van de Bugatti Chiron zijn zo enthousiast, dat ze er vaak meteen twee willen: één voor hun collectie en de ander om er ook echt in te rijden.

Je kunt ze nog bestellen, want van de 500 Bugatti Chirons die er worden gebouwd is nu ruim de helft verkocht. Zorg wel dat je wat geld achter de hand hebt, bijvoorbeeld voor bekeuringen voor te hard rijden. 

Een groot deel van de kopers van de opvallende sportwagen kocht deze ongezien. Zij die wel naar Portugal kwamen om te ervaren hoe hun nieuwe auto rijdt, waren zo onder de indruk dat ze er meteen nog maar eentje bestelden. "Eén om in te rijden en één voor hun collectie", zegt communicatiebaas Manuela Höhne van Bugatti tegen Bloomberg

De Franse autobouwer heeft de Chiron inmiddels in Europa en het Verre Oosten op de markt gebracht. Volgende maand gebeurt dat ook in de Verenigde Staten.

Topsnelheid van 420 km/u

Maar wat heb je nu eigenlijk voor die 2,99 miljoen dollar die zo'n wagen kost? De Chiron heeft een 8 liter turbomotor, met 16 cilinders en 1500 pk. Hij gaat van nul naar honderd in 2,5 seconde en haalt een topsnelheid van 420 kilometer per uur. Dat wil zeggen, daarop is hij begrensd. Hij kan dus eigenlijk nóg harder.

Er worden ongeveer 70 Chirons per jaar gebouwd. Als je er nu eentje koopt, moet je wel geduld hebben: je krijgt hem pas in het najaar van 2020 geleverd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van