Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Juweliersketen Siebel failliet

Juweliersketen Siebel is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Inmiddels is Frits Kemp van de firma Fort Advocaten als curator aangesteld.

Siebel juweliers failliet: slecht nieuws voor werknemers

00:00


,,Pogingen vanuit de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn helaas niet realiseerbaar. De directie heeft daarom het besluit genomen om het faillissement aan te vragen. Per vandaag onderzoekt de aangestelde curator naar mogelijkheden voor een eventuele doorstart'', laat de keten dinsdag in een verklaring weten. Siebel heeft zelf de afgelopen dagen met diverse partijen gesproken om de keten te redden, tevergeefs.

Afgelopen vrijdag werden onverwacht alle 36 winkels en de webshop van Siebel gesloten. Het was toen nog onduidelijk wat er precies aan de hand was. Volgens FNV Bondgenoten werken er ongeveer 170 mensen bij Siebel.

Kemp zegt op RTL Z dat een curator altijd kijkt naar een (afgeslankte) doorstart: "Er zijn ongetwijfeld winkels bij die interessant zijn, die op een mooie locatie zitten." "Maar het faillissement is slecht nieuws voor de werknemers, die winkels zijn dicht, er is niets te doen."

Koninklijke Siebel Juweliers is al ruim 100 jaar een begrip in Nederland. De keten die in 1912 werd opgericht en sinds vorig jaar het predicaat Koninklijk voert, was naar eigen zeggen marktleider op het gebied van trouwringen. Maar het detailhandelbedrijf had het de laatste tijd moeilijk. ,,Tegenvallende resultaten hebben uiteindelijk gezorgd voor het faillissement", aldus Siebel. Siebel maakte de afgelopen jaren een miljoenenverlies.

Volgens de laatste gegevens was Siebel in handen van investeerder Janivo. Janivo Holding is de beleggingsmaatschappij van de familie De Pont. In Nederland is Janivo een van de grootste investeringsfondsen dat belegt met privé vermogen van een familie. Janivo investeert in zowel beursgenoteerde bedrijven als private companies. 

Bron: RTL Z