Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Op dit megajacht heb je een eigen strand

Beeld © Hareide Design

Groot, groter, grootst... Als je denkt dat het niet gekker kan worden in de jachtenmarkt, komt er toch weer iets exclusievers. Een Noorse designstudio komt met de 108: een schip inclusief 'strand'.

De naam 108M is afgeleid van de lengte van het schip: 108 meter. Daar kun je natuurlijk van alles op kwijt. Zo is er een tuin, twee zwembaden, een helikopterplatform, een twee verdiepingen hoge hal met glas van beneden tot boven, en een strand.

Nouja, strand... Het is meer een aflopend, ondiep zwembad met golfslag.

 

Thumbnail

De ontwerpers wilden écht een ander jacht maken dan wat er al op de markt is. Dat doen ze door opvarenden het gevoel geven dat ze in de natuur zijn. Doordat er zoveel glas in de boot is verwerkt, voelt het alsof je buiten bent, ook al zit je binnen.

 

Thumbnail

Andere megajachten zien eruit als drijvende luxehotels, met een traditioneel ontwerp. Oprichter Einar Hareide wilde dat anders doen. "Met dit megajacht willen een platform maken waarop je de schoonheid van de natuur en de veranderende elementen kunt beleven", vertelde hij aan DesignBoom.com.

 

Thumbnail

De jacht is een hybride: op het dak ligt in totaal voor 300 vierkant meter zonnepanelen, zodat je genoeg energie hebt om zachtjes langs de kust te kunnen varen. Als je sneller wilt, dan moet te terugvallen op de diesel-elektrische motoren.

Dit is een artikel van