Geld en Werk

Acht vragen via WhatsApp en Duitsers weten wat ze willen worden

21 januari 2017 13:14 Aangepast: 29 juli 2017 03:30
Beeld © ANP

Voor Duitse jongeren die geen flauw idee hebben wat ze later moeten worden is er nu de What'sMeBot. Je krijgt acht vragen en je hoort via een appje welke opleiding voor jou het meest geschikt is. Het advies dat je krijgt kan je trouwens enorm verbazen.

Jongeren zitten met hun telefoon aan hand vastgeplakt en hoe bereik je ze dan het best? Via WhatsApp, dacht het Duitse arbeidsbureau heel slim.

Je stuurt een appje 'hallo' en uit een bestand van duizend vragen krijg je acht vragen voorgeschoteld. Je kunt antwoorden met een emoji of met een getal.

Thumbnail

Op sommige vragen is het lastig een goed antwoord te vinden. Maar als je zo goed als het kan een antwoord geeft, dan komt er uiteindelijk een advies uit welke beroepsgroep voor jou het beste past.

Technisch?

Ik kreeg te lezen dat ik iemand ben die met zijn handen werkt en technisch is. Mwah, ik heb de vragen toch in alle eerlijkheid proberen te beantwoorden. Zou ik dan toch mijn roeping zijn misgelopen? Als ik naar die lamp kijk die al twee weken opgehangen moet worden vraag ik mij dat af, maar je weet nooit.

Thumbnail

Frappant dat aan het eind wordt gevraagd of je een jongen of een meisje bent. En wij maar denken dat vrouwen ook prima terecht kunnen in mannenberoepen.

De app is trouwens niet alleen voor jongeren, maar ook voor herintreders en 50-plussers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore