Het drama SNS Reaal

'SNS wellicht naar buitenlandse eigenaar'

09 februari 2014 10:57 Aangepast: 06 september 2015 14:16

Bank en verzekeraar SNS Reaal zou wel eens in buitenlandse handen kunnen komen.

Dat zegt bestuursvoorzitter Gerard van Olphen tegen Nu.nl. Hij zegt dat hij de beste route voor de genationaliseerde onderneming wil bepalen.

Drie opties
Volgens hem kan dat een beursgang, een overname van een buitenlandse partij zijn, of dat pensioenfondsen en verzekeraars in de bank investeren. In het interview zegt hij dat er wordt gewerkt aan de opsplitsing van het verzekeringsdeel Reaal en de bank SNS, een eis van de Europese Commissie in ruil voor de verkregen staatssteun. Van Olphen weet nog niet wanneer SNS Reaal weer naar de beurs gaat en of dat überhaupt zal gebeuren, zegt hij tegen Nu.nl.

Van Olphen zegt dat dit jaar en 2015 worden gedomineerd door de verkoop van Reaal. "Daarover gaat de minister in maart met de Tweede Kamer overleggen. Daarna wordt er in de zomer gekeken naar wat haalbaar en reëel is voor het bankgedeelte. We willen SNS behouden als onafhankelijke vierde bank van Nederland als uitdager van de grote drie. Dat kan ook in buitenlandse handen.''

SNS Reaal werd ruim een jaar geleden voor ruim 3,7 miljard euro genationaliseerd omdat de bank failliet dreigde te gaan door zware verliezen op de vastgoedtak.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore