Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Failliet Siebel heropent tijdelijk 12 winkels

Juweliersketen Siebel opent morgen weer 12 van haar winkels. Na het onverwachte faillissement eind januari is er eindelijk weer eens goed nieuws voor de juwelier. Toch is er nog geen nieuwe eigenaar gevonden.

Siebel maakt doorstart met 12 winkels

00:00

Het failliete Siebel opent 12 van de 36 winkels, aldus curator Marinus Pannevis. Door het hele land, van Maastricht tot Groningen, gaan er weer winkels open.

Pannevis geeft aan dat er nog geen nieuwe eigenaren zijn gevonden, die de doorstart met de winkels maken. “Met hen onderhandelen we nog. Deze winkels openen vanuit de failliete boedel. We betalen voor de winkels, het personeel en de stroom, dus het leek logisch om een aantal winkels weer openen te doen.”

De curator benadrukt dat de opening van de winkels vooral goed nieuws is voor de eigenaren van cadeaubonnen en zogenoemde ‘oud goud cheques’.  Die zijn door het faillissement eigenlijk waardeloos geworden, maar zijn op deze manier nog te gebruiken.” Wel tekent hij aan dat slechts voor de helft van het aankoopbedrag een cadeaubon of cheque ingezet mag worden.

Siebel heeft alleen al 6000 cadeaubonnen uitstaan, die “een waarde van tonnen” vertegenwoordigen. Door de regeling waarmee de helft van het aankoopbedrag cash moet worden betaald, hoopt de failliete boedel op deze manier contanten binnen te halen.

De winkels die opengaan, staan in Amersfoort, Amsterdam-Noord, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

De winkels blijven open tot 1 maart. ''Wij hopen dat de doorstart daarop aansluit'', aldus Pannevis. Het gaat om de winkels in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Groningen, Maastricht, Breda, Amersfoort, Eindhoven, Goes, Utrecht, Apeldoorn en Den Haag.

''Siebel Juweliers wil de klanten graag van dienst zijn. De mensen, de winkels en de vele mooie artikelen van Siebel zijn beschikbaar. De duizenden reparatieartikelen en de trouwringen worden weer via de winkels uitgeleverd'', zegt de curator.

Siebel ging vorige maand over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd. Er werkten ongeveer 170 mensen bij de onderneming.

Pannevis zei eind vorige maand dat de failliet verklaarde juweliersketen hoogstwaarschijnlijk binnen ,,een paar weken'' een doorstart zou maken.

Trouwringen

Alle leveranciers van trouwringen hebben toegezegd om de ringen te leveren die besteld zijn voor de huwelijksdag in februari of maart. Het gaat om de leveranciers van de merken Desiree, Martinshof, Insieme by Siebel. Aanstaande bruidsparen worden gebeld voor het maken van een afspraak in een van de 12 geopende winkels. Meer informatie is te lezen op de website van Siebel Juweliers.

Reparaties

Alle consumenten die een sieraad of horloge bij Siebel Juweliers ter reparatie hebben liggen, worden voor 18 februari 2014 gebeld om een afspraak te maken over het weer in bezit krijgen van het sieraad of horloge.

 

Bron: RTL Z