Het drama SNS Reaal

Dijsselbloem: geen taboe op buitenlandse koper SNS

11 februari 2014 16:03 Aangepast: 06 september 2015 14:16

Er zit geen taboe op een overname van de genationaliseerde SNS Bank door een buitenlandse partij.

Dat zegt minister van Financien Dijsselbloem dinsdag tijdens zijn wekelijkse interview voor RTL Z.

"Voor mij is belangrijk dat SNS als zelfstandige bank blijft bestaan in het Nederlandse bankenlandschap", zei de minister. Dat kan onder de vleugels van een buitenlandse bank. Wel zal de Nederlandse regering zekerstellen dat de bank blijft bestaan door middel van een beschermingsconstructie.

'Geen berooide bank achterlaten zoals met ABN gebeurde'
''Ik wil niet een scenario zoals met ABN Amro, dat door drie buitenlandse partijen werd gekocht om daarna uit elkaar getrokken te worden. De goede delen werden naar het buitenland verscheept om hier een berooide bank achter te laten, dat willen we niet.’’

De uitspraken van de minister sluiten aan op die van bestuursvoorzitter Gerard van Olphen van SNS Bank. Die zei afgelopen weekend in een interview met Nu.nl dat hij drie routes ziet voor privatisering van de bank: een beursgang, een overname door een buitenlandse partij of een overname door institutionele beleggers.

SNS Bank is onderdeel van SNS Reaal. De financiele groep moest begin 2013 worden genationaliseerd, omdat ze onvoldoende bufferkapitaal had om de miljardenverliezen op te vangen van de vastgoedfinancieringstak Property Finance.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore