Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Siebel Juweliers komt in Russische/Israëlische handen

Beeld © ANP

De failliete juweliersketen Siebel is verkocht aan het Russische Moscow Jewelry Factory. De Russen willen het aantal winkels de komende 3 jaar uitbreiden van 36 tot meer dan 60.

Dat heeft curator Marinus Pannevis donderdag bekendgemaakt. Moscow Jewelry is van plan om de Siebel winkelketen binnen 2 weken te heropenen voor het publiek. Achter Moscow Jewelry gaat overigens een Israëlische zaken man schuil Lev Leviev.

Siebel, gestart in 1912, heeft in totaal 36 winkels en is marktleider op het gebied van trouwringen.

"Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper", zegt Pannevis.

Betalingsproblemen
De winkels van Siebel gingen in januari plotseling dicht wegens betalingsproblemen. Siebel had al een aantal verliesgevende jaren achter de rug, toen ook de verkopen december nog tegenvielen. De Rabobank gaf de nekslag door een belangrijk krediet op te zeggen

Volgens de curator betekent de transactie goed nieuws voor het personeel van Siebel: "De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde wijze kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd door de koper."

Er werkten ongeveer 170 mensen bij de onderneming. Curator Pannevis meldde vorige week dat er meerdere partijen een bod op de failliete keten hadden uitgebracht. Het is onbekend wat de Russen betalen voor Siebel.

Bron: RTL Nieuws / ANP