Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Personeelstekort? Bedrijf geeft sollicitanten parkeerplaats van de baas

Sollicitanten mogen naast de ingang parkeren. Beeld © Van Lente

In het gevecht om het beste personeel heeft een techniekbedrijf de parkeerplaatsen van de baas in de strijd gegooid. "Technisch talent verdient een VIP-behandeling."

Lees ook: Bazen van Nederland, zo hou je je personeel vast.

Hoe onderscheid je je als bedrijf van alle andere bedrijven die op zoek zijn naar technisch personeel? Die vraag stelden ze zich ook af bij het Deventer bedrijf Van Lente, dat technische installaties bouwt voor bijvoorbeeld fabrieken.

Krapte op de arbeidsmarkt

Door krapte op de arbeidsmarkt lukt het niet om lastig vervulbare vacatures in te vullen. Het gaat om onder meer project engineers, elektromonteurs en projectleiders. Als er dan toch iemand is gevonden die op sollicitatiegesprek wil komen, dan mag die bij de voordeur parkeren. Op het plekje van de baas dus.

IJsbreker

"Niet directeur voor de deur, maar sollicitant dichtbij het pand." Het bedrijf geeft toe dat het om een ludieke actie gaat, waarmee het de aandacht wil trekken van talentvolle technici.

Dat lijkt ook te werken, zegt een woordvoerder. "Sollicitanten vinden het geweldig, ze voelen zich veel welkom geheten en dat is goed voor het gesprek. Ze komen met een lach binnen, een ideale ijsbreker."