Economie

HES en Hestya zetten onderhandelingen door

17 maart 2014 05:15 Aangepast: 06 september 2015 14:27

HES Beheer heeft de periode waarin exclusief met Hestya Energy wordt onderhandeld over een overname verlengd tot 15 mei. Dat meldde de houdstermaatschappij van diverse logistieke bedrijven in de Rotterdamse haven maandag.

De grootaandeelhouders van HES, die samen goed zijn voor 58 procent van de aandelen, hebben hun toezegging om in te gaan op een bod van 45 euro tot dezelfde datum verlengd. De toezeggingen zijn onder het voorbehoud dat Hestya voor 15 april aankondigt dat het boekenonderzoek bij HES is afgerond en dat daarbij geen zaken zijn gevonden die de blik op het bedrijf veranderen.

In de komende periode gaan HES en Hestya werken aan een fusieprotocol en een aanbeveling door HES.

Stevige kritiek

De mogelijke overname lokte vorige maand stevige kritiek uit van de ondernemingsraden van de havenbedrijven die deels of geheel in handen zijn van HES. Zij vinden dat de raad van commissarissen van het bedrijf volledig moet zijn voordat het bedrijf aan Hestya kan worden verkocht. Zij reageerden daarmee op het plotselinge vertrek van topman Harmen Sliep vorige maand, die tijdelijk wordt vervangen door commissaris Kees Molenaar. Daardoor is de toezichtsraad uitgedund.

HES kondigde eerder deze maand aan Herman Hazewinkel te hebben benoemd tot adviseur van de raad van commissarissen. Verder is opdracht verleend aan een headhunter om te assisteren bij het vinden van een nieuwe algemeen directeur.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`