Ga naar de inhoud
Gezin

Het roer om: van bouwkundig tekenaar tot huisvader

Beeld © privéfoto Noureddine Zarroy

Niet veel mannen doen het: hun carrière opgeven om fulltime papa te worden. Noureddine Zarroy maakte de stap en is erg blij met zijn keuze. "Mijn leven is compleet veranderd."

Het omslagpunt van Zarroy kwam plots. "Met regelmaat reed ik van een klantbezoek in Den Haag terug naar mijn huis in Helmond. Thuis aangekomen moest ik dan meteen doorrijden naar de raadsvergadering. Maar op een gegeven moment gebeurde er iets geks: ik zag ineens dat ik Tilburg al voorbij was gereden. Alleen kon ik me totaal niet herinneren dat ik de drie kwartier daarvoor in de auto had gezeten."

Vanaf dat moment wist Zarroy, die werkte als brandveiligheidsadviseur, dat het niet langer meer kon. Hij werkte op de automatische piloot en besefte niet meer wat hij aan het doen was. "Ik wilde een ander pad inslaan. Het was toeval dat mijn vrouw in die periode zwanger was van onze eerste dochter. Ik dacht bij mezelf: wil ik door met mijn werk? Is dit het echt? Het antwoord daarop was nee. Maar wat is het dan wel? Mijn dochtertje, besefte ik me. Voor haar wilde ik gaan zorgen."

Eigen bedrijf en politiek actief

De carrière van Zarroy begon heel anders. Hij studeerde bouwkunde en wilde altijd al architect worden. Na zijn studie kwam hij terecht in de veiligheidssector als bouwkundig tekenaar, werkte een aantal jaar bij een veiligheidsbureau en later bij de brandweer in Uden. In crisistijd, 2008, begon hij zijn eigen bedrijf, waarmee hij organisaties adviseerde in brandveiligheid, digitaal tekenwerk uitvoerde en presentatietekeningen in 2D en 3D uitwerkte.

Daarnaast was hij politiek actief op lokaal niveau voor D66 in de gemeente Helmond. Dat laatste doet hij nog steeds: hij combineert de zorg voor zijn dochter met het fractievoorzitterschap van D66 in Helmond. Ook is hij actief voor de stichting Raket, die zich inzet voor mensen met een arbeidsbeperking.

Huishouden

Waar hij voorheen aan tafel zat bij klanten, zit Zarroy nu aan tafel met dochtertje Nouàrah. "Mijn leven is compleet veranderd. Ik had niet verwacht dat een baby zo'n enorme invloed kan hebben. Op dagelijkse basis zijn er eigenlijk drie onderdelen waar ik mij mee bezig houd: eten geven, verschonen en Nouàrah bezighouden."

Thumbnail

Zarroy met zijn dochterje Nouàrah. (eigen foto)

Het grote verschil voor Zarroy met zijn 'vorige leven' is dat hij niet meer het gevoel heeft dat hij alleen maar moet rennen. De ene dag is hij drukker dan de andere, maar de intensiteit kan hij volledig zelf bepalen. "Vroeger was het gaan, gaan en gaan. Als mijn dochtertje nu rust neemt, dan denk ik ook 'ik heb recht op een pauze'. Mijn dochtertje bepaalt het ritme en ik ben volgend. Dat is een enorm contrast."

Rekening houden met uitgaven

Financieel is het goed te doen, vindt Zarroy, omdat zijn vrouw fulltime werkt en hij in de afgelopen jaren een potje heeft opgebouwd. "Ik hoef nu niet per se te werken. Maar teruggaan naar één inkomen betekent wel dat we op onze tellen moeten passen. Waar we voorheen de rekening niet altijd in de gaten hielden, moet dat nu wel."

Hoe de toekomst er voor hem uitziet, weet hij nog niet. Voorlopig wil hij voor zijn dochtertje zorgen en veel tijd met haar doorbrengen. En als er een tweede bijkomt, dan zal Zarroy met veel liefde ook die opvoeding op zich nemen.