Geld en Werk

Zoveel kost een hapje eten bij de 5 beste restaurants ter wereld

14 juni 2016 17:17 Aangepast: 31 juli 2017 05:30
De Italiaanse topkok Massimo Bottura, chefkok van Osteria Francescana. Beeld © AFP

Waar kun je het aller-, allerlekkerste eten in de hele wereld? De crème de la crème uit de restaurantwereld heeft gestemd en kwam tot een top 50.

Je staat maanden, soms jaren op de wachtlijst, maar dan heb je ook wat. Je kunt eten bij één van de beste restaurants ter wereld. De prestigieuze top 50 is weer naar buiten gebracht en zal de wachtlijsten ongetwijfeld nog iets langer maken. 

Maar als je dan binnen bent, dan is het smullen geblazen. Een beetje pijnlijk voor je portemonnee is het wel, eten bij zo'n topkok. Hoewel je bij de nummer 1 van de wereld - in verhouding - nog opvallend goedkoop uit bent. 

1. 80 euro voor een hapje bij Osteria Francescana in Italië

De nummer 1 op de lijst komt je misschien gelijk bekend voor. Topkok Massimo Bottura schitterde in de Netflixserie Chef's Table en heeft er een handje van om eten te zien en presenteren als kunst. Voor een voorgerechtje in het beste restaurant ter wereld betaal je tussen de 50 en 70 euro en voor een hoofdgerecht 80 euro

2. Tussen de 165 en 195 euro voor een maaltijd bij El Celler de Can Roca in Spanje

De drie Roca broers zullen wel een beetje teleurgesteld zijn: hun restaurant stond vorig jaar nog op plek 1, maar moet het nu doen met een goede tweede plek. Bij het Spaanse restaurant krijgen gasten, die vaak een jaar op de wachtlijst hebben gestaan, een gang of 20. 

3. 297 dollar voor 9 gangen bij Eleven Madison Park, NYC Amerika

New York is al geen goedkope stad en chique dineren is ook geen koopje. Maar ja, daar krijg je wel heerlijk eten voor terug. Voor 9 gangen, bereid met lokale producten, betaal je 297 dollar. Dat is helaas wel exclusief drank en belastingen. Oh en vergeet de fooi niet.

4. 107 euro voor 17 gangen bij restaurant Central in Peru.

Central heeft wel een hele bijzondere menukaart: achter de gerechten lees je op welke hoogte de ingrediënten te vinden zijn. Hoog in de bergen bijvoorbeeld, of juist in het dal.

Voor de gemiddelde backpacker is een avondje Central misschien wel wat prijzig: per persoon ben je zeker 100 euro kwijt. En dan is de wijn nog niet besteld. Misschien dat het eten en deze jonge chefkok een duur avondje toch de moeite waard maakt. 

5. 256 euro voor 15 gangen bij Noma in Kopenhagen, Denemarken

Een mooie plek in de top 10 voor topkok René Redzepi, die eind dit jaar zijn restaurant Noma sluit. Hij begint een stadsboerderij. Maar geen zorgen: ook daar kun je straks een hapje eten.

Heb je geen zin om lang te reizen voor zo'n culinair feestje? Ook een Nederlands restaurant schittert in de ranglijst der ranglijsten. De Librije staat op plek 38. Voor zes gerechten betaal je daar 185 euro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van