Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Albert Blokker uit top Blokker Holding

Albert Blokker (68) stapt per vandaag, na 40 jaar, uit de raad van bestuur van de winkelgigant Blokker Holding. De 68-jarige bestuurder wordt commissaris. Dat bevestigt een woordvoerster tegenover RTL Z.

Blokker zat ruim 40 jaar in de bestuurstop van Blokker. Samen met zijn in 2011 overleden broer Jaap Blokker bepaalde hij in belangrijke mate de groei van het concern. Albert was vooral verantwoordelijk voor de internationale expansie van diverse dochterbedrijven.

Onder de broers groeide het Blokker-concern uit van veertig Blokkerwinkels en twee groothandels met een gezamenlijke omzet van 20 miljoen euro en 500 medewerkers in 1973, naar het huidige internationale concern met circa 26.000 medewerkers, met zestien winkelformules en bijna drieduizend winkels. Het bedrijf is actief in elf landen, en boekt een omzet van ruim 2,5 miljard euro.

Sinds het overlijden van Alberts broer Jaap in 2011, is Roland Palmer bestuursvoorzitter. De inmiddels 40-jarige Palmer is de neef van Jaap en Albert. De raad van bestuur bestaat verder uit financiële man Ad van der Horst, operationeel directeur Theo de Kool en Thomas Smit, de zoon van de oprichter van de speelgoedwinkel Bart Smit.

Bron: RTL Z