Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Bedrijf zoekt programmeurs, belooft iedere maand een verse date

Beeld © Getty

Het Nederlandse bedrijf Snel Een Taxi is dringend op zoek naar nieuwe developers. Om snel talent aan te trekken belooft het bedrijf iedere maand een date te regelen voor het nieuwe personeel. "Want als je voornamelijk met je neus in de codes zit, begrijpen we dat het daten er soms bij inschiet."

Een opvallende advertentie voor nieuw personeel. Wie komt programmeren bij Snel Een Taxi, een soort Nederlandse Uber, kan iedere maand een afspraakje verwachten, geregeld door de baas.

"We merkten dat de programmeurs die we nu in dienst hebben toch vaak net een andere taal spreken dan de meeste andere werknemers", vertelt algemeen directeur Sven Braam. "Ze zijn nu nog te veel getrouwd met hun computer."

Thumbnail

De advertentie in kwestie. (Beeld: RTL Z)

Casanova's op kantoor

De maandelijkse dates moeten op termijn tot liefde leiden, hoopt Braam. "Wij denken wel dat het hebben van een stabiele thuissituatie kan bijdragen aan een goede programmeur op kantoor." De garantie op een maandelijkse date wordt dan ook in het arbeidscontract opgenomen.

Maar hoe denkt het bedrijf dat dan te regelen? "We hebben hier wel wat casanova’s zitten die kunnen helpen. En er zijn ook veel online tools waarmee ze leren net iets beter voor de dag te komen."

Datingsite op kosten van de baas

Lukt het dan nog niet om een afspraakje te regelen, dan wordt er bijvoorbeeld een abonnement op een datingsite geregeld. Uiteraard op kosten van de baas.

"En er zijn ook veel datingbureaus buiten het internet om. Het is uiteraard net wat de werknemer zelf prettig vindt." Sollicitanten hoeven overigens geen escort te verwachten, laat Braam weten.

Cliché?

Het klinkt wellicht wat denigrerend: het clichébeeld van programmeurs die alleen maar achter de computer zitten en vrouwenschuw zijn. "We hopen met deze actie dat er een beetje reuring ontstaat." De vraag naar programmeurs is groot, dus het is lastig om ze aan te trekken. "Ze kunnen overal terecht, met alleen een hoog salaris red je het niet", aldus Braam.

De vacature staat nu een paar dagen open en er hebben zich al verschillende geïnteresseerden gemeld. "Een paar mensen vonden het raar, maar er was ook iemand die alvast een selectie van mogelijke datepartners wilde hebben."