Geld en Werk

Ahold: supermarktrestaurant 'te langzaam' voor snelle hap

03 maart 2016 15:07 Aangepast: 01 augustus 2017 06:00

Supermarktconcern Ahold, het concern achter Albert Heijn, ziet in tegenstelling tot Jumbo geen perspectief voor restaurants in supermarkten.

Dat zegt Dick Boer, ceo van Ahold en hiervoor topman van Albert Heijn, bij de bekendmaking van de jaarcijfers. 

Boer verwacht meer van de 'AH to go'-formule. Dat sluit volgens hem beter aan bij de wensen van klanten die snel iets willen eten. AH-to go's zijn kleine Albert Heijn-winkels, onder meer op stations en in centra van grote steden.

Een restaurant zou 'te langzaam' zijn voor consumenten die snel iets willen eten.

Wel in VS
In sommige supermarkten van Ahold in de VS wordt wel eten bereid, maar Boer denkt dat Nederlanders in restaurants liever meer de tijd nemen. ''Eten in een restaurant duurt voor deze klanten te lang", zegt Boer. ''Uiteindelijk wil die vooral snel, simpel eten en weer weg."

Jumbo denkt duidelijk anders over restaurants in supermarkten. Zo kocht het onlangs nog La Place uit de boedel van het failliete V&D. La Place had in V&D's restaurants, maar ook daarbuiten, los van het warenhuis.

Verder heeft Jumbo de supermarktformule Foodmarkt. Daar zijn er nu drie van in Nederland. Er wordt eten vers bereid. Boer noemt die aanpak 'een andere weg naar Rome'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore