Geld en Werk

AH to go probeert het weer eens in benzinestations, nu bij BP

08 maart 2016 12:14 Aangepast: 01 augustus 2017 04:30
Beeld © Albert Heijn

Albert Heijn opent AH to go's in zes benzinestations van BP. Daarmee wil de supermarktketen op meer plekken aanwezig zijn. Albert Heijn had al eerder winkels bij benzinstations, maar dat werd toen geen succes.

Het gaat om een proef die start in het najaar bij zes benzinestations, waarvan vier langs de snelweg. Het past in het streven om meer AH to go winkels te openen.

Het is niet voor het eerst dat Albert Heijn winkels opent in benzinestations. In de jaren negentig gebeurde dat al eens met Shell en daarna nog eens met Esso, maar die samenwerking is toen stopgezet. Blijkbaar denkt de supermarktketen nu meer kans te hebben. "De formule AH to go heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt", licht een woordvoerder toe. Destijds was het assortiment anders, geeft ze aan als argument.

Langs snelweg en in steden
Nu worden verschillende locaties uitgeprobeerd: in benzinestations langs de snelweg en langs doorgaande wegen in steden. Voor de proef wordt een jaar uitgetrokken. Veel benzinestations hebben nu al een winkel, maar AH to go denkt daar een assortiment aan toe te voegen dat nu nog niet wordt geboden.

Albert Heijn denkt met AH to go's ook op andere plekken aanwezig te zijn. In het openen van restaurants in supermarkten ziet Albert Heijn niets: dat zou te langzaam zijn voor een snelle hap. AH to go's sluiten volgens Ahold-topman Dick Boer beter aan bij de wensen van klanten die snel iets willen eten. AH-to go's zijn zijn vooral gevestigd op stations en in centra van grote steden.

Albert Heijn wil met de winkels ook uitbreiden naar onder meer bedrijfsrestaurants en universiteiten.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore