Economie

Tandartsen boos op Nederlandse Zorgautoriteit

01 mei 2014 10:56 Aangepast: 06 september 2015 14:40
Beeld © ANP

Tandartsen zijn boos op de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Volgens de tandartsen heeft de NZa zich schuldig gemaakt aan misleiding van de politiek in een rapport over een experiment met vrije tarieven.

Ook voelt de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) , die een eigen onderzoek over het experiment heeft ingesteld, zich genegeerd door de NZa. De ANT dient hierover donderdag een klacht in bij de Nationale ombudsman.

De proef met vrije tarieven werd in 2012 voortijdig gestopt nadat de zorgwaakhond had geconcludeerd dat de tarieven voor mondzorg gemiddeld met ruim 10 procent waren gestegen. Maar volgens de tandartsen kloppen de berekeningen van de NZa niet. De tandartsassociatie wacht naar eigen zeggen al sinds december op een inhoudelijke reactie van de zorgautoriteit.

De zorgwaakhond liet donderdag in een reactie weten achter de uitkomsten van het eigen onderzoek te blijven staan. Daarin zijn alle declaraties van 2012 vergeleken met die van een jaar eerder. Volgens de NZa baseert de ANT zich in haar onderzoek op minder gegevens. Dit heeft de zorgautoriteit eerder dit jaar in een korte reactie aan de tandartsassociatie laten weten. De tandartsen namen daar echter geen genoegen mee. De zorgautoriteit bereidt nu naar eigen zeggen een uitgebreidere reactie voor op het rapport van de tandartsorganisatie.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`