Geld en Werk

16-jarige verkoopt voor 'tonnen' aan sneakers via Instagram

11 april 2016 19:32 Aangepast: 31 juli 2017 20:00

Hij is pas 16 jaar, maar draait een omzet waar menig ondernemer jaloers op is. Op internet is hij bekend als ‘The Sneaker Don’ of ‘Benjamin Kickz’, maar zijn moeder noemt hem gewoon Benjamin Kapelushnik. Afgelopen twee jaar verkocht hij naar eigen zeggen voor bijna 1 miljoen dollar aan sneakers, voornamelijk aan 'celebs' en via Instagram.

"Ik heb bijna elke schoen die je nodig hebt. En als ik hem niet heb, regel ik hem binnen 24 uur voor je", vertelt hij in een Youtube-video. Hij verkoopt onder andere exclusieve schoenen aan bekende artiesten die ze gebruiken voor fotoshoots of om op te vallen in het openbaar, ook als ze officieel nog niet op de markt zijn verschenen. "Ik bel en regel het voor je", zegt hij zelfverzekerd.

Tot zijn clientèle ​horen artiesten als rapper Chris Brown, Drake en DJ Khaled. Hij runt zijn zaak naast de middelbare school en pitcht de schoenen via Instagram aan zijn 15.400 volgers. Zijn populariteit steeg nadat hij in Snapchat's verscheen toen hij aan het 'chillen was' bij verschillende populaire artiesten. 

 

Jordan V White Supreme

Een foto die is geplaatst door The Sneaker Don (@thesneakerdon) op

Jonge sneakerfan
Kapelushnik raakte al snel geïnteresseerd in exclusieve schoenen, maar na een tijdje hadden zijn ouders genoeg van de hobby en weigerden ze deze nog langer betalen. De jonge ondernemer besloot een paar van zijn schoenen te verkopen, voor veel geld.

Nadat hij bevriend raakte met een winkeleigenaar die aan schoenen kon komen voordat ze officieel op de markt kwamen, groeide zijn bedrijf als kool. 

'Ik ga dit echt niet tot mijn 26ste doen'
Inmiddels heeft hij een heus magazijn, vol pareltjes waar menig liefhebber zo duizend euro voor neer wil tellen. De tiener leidt een gedisciplineerd leven: na thuiskomst maakt hij zijn huiswerk, schuift hij aan voor het diner bij zijn moeder en daarna gaat hij 'direct naar kantoor'.

Toch is hij niet van plan om dit te doen als hij 'oud' is. "Wanneer ik 26, 27 jaar oud ben ga ik geen sneakers meer op Instagram verkopen. Ik doe dit als een 'kinderding', later moet het bedrijf groter worden", vertelt hij. 

 

Who doesn't love Jordan packs ?

Een foto die is geplaatst door The Sneaker Don (@thesneakerdon) op

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore