Geld en Werk

Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder Gilde

23 mei 2017 10:06 Aangepast: 12 november 2018 12:48
Beeld © Archieffoto ANP

Het noodlijdende winkelconcern Blokker heeft de eerste winkelketen die het wil verkopen van de hand gedaan. Woonprijsvechter Leen Bakker is verkocht aan investeringsfonds Gilde Equity Management.

Wat Blokker ontvangt voor Leen Bakker, dat bijna honderd jaar bestaat, wil het bedrijf niet zeggen. Vorige week waren er al geruchten dat Blokker Holding een deal had bereikt met Gilde, dat al eigenaar is van Kwantum

Meer ketens in de etalage

Blokker wil behalve Leen Bakker ook ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos en Big Bazar verkopen als onderdeel van een grootscheepse reorganisatie bij het bedrijf. Daarbij schrapt Blokker 1900 banen

Bij Leen Bakker werken 2300 mensen die samen voor een omzet van ruim 330 miljoen euro zorgen per jaar. Blokker was sinds 1988 eigenaar van de keten. 

Investeren in online

Investeerder Gilde zegt dat er geen banen zullen verdwijnen bij het bedrijf. Het wil Leen Bakker onafhankelijk van Kwantum laten bestaan. Die laatste winkelketen kocht Gilde in 2015 over van het failliete winkelconcern​ MacIntosh. De nieuwe Leen Bakker-eigenaar wil de online-strategie verfijnen en zal daarom ook investeren in de IT-systemen van het bedrijf. 

De centrale ondernemingsraad van de Blokker is nog wel om advies gevraagd over de verkoop. Bovendien moeten mededingingsautoriteiten nog toestemming geven voor de deal. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore