Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Charles Vögele stopt in Nederland: 700 banen op de tocht

Beeld © Charles Vögele

De Nederlandse tak van modeketen Charles is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Zo'n 700 werknemers, in 95 winkels en op het hoofdkantoor in Breukelen, verliezen hierdoor hun baan.

Het Zwitserse moederbedrijf van de Nederlandse winkels werd in december overgenomen door het Italiaanse modeconcern Sempione Retail. De nieuwe eigenaren willen zich concentreren op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië, meldt het bedrijf.

Voor de Benelux en Duitsland is in deze toekomstplannen geen rol weggelegd. Het bedrijf is in ons land al jaren verliesgevend. 

Geen andere uitweg

De Nederlandse tak heeft maandenlang gezocht naar mogelijkheden om het bedrijf onder een nieuwe eigenaar voort te zetten. Aangezien dat niet is gelukt, zag de directie geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen. Dat werd vrijdag verleend door de rechtbank in Amsterdam.

De winkels blijven voorlopig nog wel open om de voorraden te verkopen, vertelt een woordvoerder van de curatoren. Maar een doorstart is uiterst onwaarschijnlijk, omdat er de afgelopen maanden al uitvoerig is gezocht naar een overnamepartij. Die is niet gevonden.

Het personeel heeft deze maand nog gewoon betaald gekregen, vanaf volgende maand neemt het UWV de uitbetaling van salarissen over.

Sinds 1999 in Nederland

Charles Vögele kwam in 1999 naar Nederland. De winkels zitten vooral in kleinere steden. Van de vier grote steden is er alleen in Den Haag een vestiging. Ook in België lukte het ondanks een reorganisatie niet om winst te maken. Ook daar trok het bedrijf zich terug.

Bron: RTL Z