Geld en Werk

Oplichter Baartmans (beleggingsfonds Golden Sun Resorts) opgepakt

25 februari 2017 16:45 Aangepast: 25 februari 2017 17:50
Archieffoto. Beeld © ANP

Olav Baartmans is vanmorgen opgepakt op het vliegveld van Bangkok, bevestigt de Nederlandse politie aan RTL Z. Hij lichtte voor miljoenen euro's beleggers op met zijn investeringsfonds 'Golden Sun Resorts'.

Baartmans had zich verschuild in Thailand. De oplichter was jarenlang uit beeld en werd opgespoord door het speciale politieteam 'Fast NL'.

Of Baartmans zijn straf gaat uitzitten in Nederland, is nog niet helemaal duidelijk. "Het is aan de Thaise autoriteiten om te bekijken wat ze verder met hem gaan doen", zegt de woordvoerder van de politie. Hij denkt komende week meer duidelijkheid te krijgen.

De arrestatie werd verricht op het vliegveld, waar Baartmans zonder paspoort op een vriend wachtte. Hij zou al sinds augustus 2007 in het land wonen, zei Pol Maj, het hoofd van Interpol Thailand in lokale media.

Hoe zat het ook alweer?

Golden Sun Resorts investeerde het geld van beleggers naar eigen zeggen in golfresorts in Turkije. Beleggers werd beloofd dat ze een rendement zouden maken van 12,8 procent als ze minimaal 50.000 euro investeerden.

Het geld verdween uiteindelijk in de zakken van de directieleden. Naar schatting gaat het om 65 miljoen euro.

`