Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Dit zijn de bestbetaalde vakantiebaantjes deze zomer

Beeld © ANP

Je kunt deze zomer natuurlijk aardbeien gaan plukken, in de bediening gaan werken of activiteitenbegeleider worden op een camping, maar erg geweldig verdient dat niet. Met welke vakantiebaantjes kun je wel cashen?

Marketingmedewerker

Het bestbetaalde vakantiebaantje is marketingmedewerker, volgens uitzendbedrijf Tempo-Team. Je verdient er 16,20 euro per uur mee. Denk niet dat je dan grote reclamecampagnes gaat opzetten. Bij vakantiewerk gaat het vaak om algemeen administratief werk op een kantoor en misschien dat je af en toe een berichtje voor het intranet tikt.

Ook als procesoperator techniek verdien je lekker. Wat dat werk inhoudt? Het klinkt spectaculairder dan het is, want in feite sta je gewoon ergens aan de lopende band. Maar daar krijg je dan wel 15,37 euro per uur voor.

Een transportplanner verricht als vakantiekracht ondersteunend werk en verdient 13 euro per uur. Een logistiek medewerker sorteert bijvoorbeeld postpakketten en krijgt daar 12,91 euro voor.

Fruitplukkers

Tempo-Team heeft gekeken naar werk in de maanden juni, juli en augustus voor jonge mensen tussen de 15 en 22 jaar. Gemiddeld verdienen zij 8,91 euro per uur. Wie onder de 18 jaar is, verdient fors minder dan het gemiddelde: 5,50 euro.

In de lijst met bestbetaalde baantjes komen de traditionele vakantiebaantjes niet voor, zoals fruitplukken, vakkenvullen of in de bediening. Een fruitplukker verdient tussen de 4 en 8 euro per uur, afhankelijk van hoeveel je plukt. Een vakkenvuller of kassamedewerker krijgt tussen de 3 en 6 euro, ook al geen vetpot.

Social media-expert

Ben je handig met social media? Informeer dan ook eens bij bedrijven in je omgeving of je kunt helpen deze zomer.

Joost Heeroma  van Tempo-Team tipt: "Veel bedrijven hebben moeite met social media. In de zomer hebben ze het rustiger en is er tijd om een Facebook-pagina op te richten en Twitter of Instagram te ontdekken. Daar kunnen studenten en scholieren goed bij helpen."

Thumbnail