Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Van der Sar twittert beurskoers Ajax 8 procent omhoog

03 juni 2014 15:41 Aangepast: 06 september 2015 19:55

Edwin van der Sar lijkt nog wat moeite te hebben met het feit dat Ajax beursgenoteerd is. Gisteravond deed voormalig keeper Van der Sar, tegenwoordig commercieel directeur van Ajax, een opvallende tweet eruit.

'Big news coming out tomorrow so stay tuned for updates! @AFCAjax' tweette Van der Sar.

Speculeren
Speculatie was er meteen volop. Zou Ajax een nieuwe rijke shirtsponsor gestrikt hebben? Is er een rijke sponsor opgestaan zodat de club weer echt kan aanhaken bij Europese topclubs? Vooral op internet ging het los, het bericht werd meer dan 700 keer geretweeted.

Beleggers namen er in ieder geval meteen een voorschot op, want de beurskoers van Ajax schoot vanochtend met 8 procent omhoog van 9,30 euro naar bijna 10 euro, de hoogste stand in jaren.

Maar uiteindelijk kwam om 10:30 uur het teleurstellende bericht: geen nieuwe shirtsponsor, geen rijke Arabier. Wel een nieuw shirt en een hilarisch filmpje. Handelaren reageerden teleurgesteld: de koers zakte weer omlaag, terug naar 9,30 euro. 

Geen onderzoek

De Autoriteit Financiële Markten, de AFM, ziet geen aanleiding om de bijzondere koersbeweging verder te onderzoeken. De club heeft wel een telefoontje gekregen van de toezichthouder over de onhandige tweet van Van der Sar, die uiteindelijk geen echte koersgevoelige informatie bekend heeft gemaakt.

Van de beurs
Ajax heeft 5 miljoen aandelen uitstaan op de Amsterdamse beurs en er wordt vaak over gesproken om de beursgang terug te draaien. 

Tegen een koers van 10 euro kost het de club 50 miljoen euro om Ajax van de beurs te halen. Betaalt Ajax de oorspronkelijk introductieprijs van 11,35 euro, dan is de penningmeester 57 miljoen euro kwijt. Een bedrag dat hij overigens ruim in kas heeft. Ajax heeft 75 miljoen euro in kas.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore